Villa Gallina
og Paradishaven

Afstand fra København 60 min ~ 75 km
Område Sydsjælland
Nærmeste by Holmegaard
Adresse Villa Gallinavej 3, 4690 Haslev
Åbningstider Onsdag - fredag: 12–16. Lørdag - Søndag: 12–16
#villa #eventyr #skov #frokost #gåtur #børnevenligt

Hesede Skov, der er en del af Gisselfeld Kloster, er det perfekte sted for en travetur fuld af naturoplevelser. Parker bilen ved traktørstedet Villa Gallina. Her kan I eventuelt snuppe frokosten, inden I begiver jer ind imellem skovens træer.

Følg en af de mange ruter i skoven og oplev eksotiske steder med næsten Harry Potterske navne som Krinkelkrogsvejen og Skatkammermosen. Djævlekløften er en dyb slugt, hvor skoven altid har groet naturligt. Her finder I væltede, hule træer, masser af dyr og planter og ikke mindst Svenskebækken – en af Sjællands reneste bække.

Insider
I skal besøge Paradishaven stik vest fra Villa Gallina. Stedet er en gammel planteskole – et arboret – der har groet vildt i næsten 100 år. Her finder I sjældne træer, buske og blomster, der gror vildt og naturligt imellem hinanden.

Vidste du?
Stik nord for Villa Gallina finder I en kæmpebøg med mange stammer. Den kaldes en musebøg, fordi den er spiret frem af et vinterforråd af bog, som en mus har glemt alt om. De mange små bøgetræer er med tiden groet sammen til ét stort træ.