Vadehavscenteret

Afstand fra Esbjerg 41 km ~ 41 min.
Område Syddanmark
Nærmeste by Ribe
Adresse Okholmvej 5,
6760 Ribe
Åbningstider Alle dage kl. 10-17.
#kunst #nature #arkitektur #vand

Vadehavscentret i Ribe har undergået en gennemgribende om- og tilbygning anført af arkitekt Dorte Mandrup Poulsen. Centeret har fået en unik ny skulpturel fremtoning, der indgår i elegant dialog med naturen. Museets formål er at fortælle og iscenesætte vadens mylder af liv fra den mindste alge til det største rovdyr, sælen. Dette kommer blandt andet til udtryk i udstillingerne Trækfuglenes Vadehav og Vadehavsfortællinger.

Vidste du?
Dorte Mandrup Poulsen har skabt den nye om- og tilbygning således, at de fremstår elegant i dialog med den gamle bygning og naturen omkring museet. Man får næsten fornemmelsen af, at bygningen vokser op af jorden; roligt og smagfuldt tilpasset det flade marskland. Ud over museet i Ribe er der også to nye vadehavs-museer på vej. Det ene i Wilhelmshaven i Tyskland og det andet i Groningen i Holland. Disse skal Dorte Mandrup Poulsen også tegne.

Insider
Vadehavet er – sammen med det hollandske og tyske vadehav – blandt verdens største tidevandsområder. På et møde i Qatar i juni 2014 besluttede UNESCO's verdensarvkomité at udpege den danske del af Vadehavet som verdensarv.

Andre ture ud af Esbjerg