Trapholt

Afstand fra Esbjerg 81 km ~ 53 min.
Område Syddanmark
Nærmeste by Kolding
Adresse Æblehaven 23,
6000 Kolding
Åbningstider Tirsdag-søndag kl.10-17. Lukket mandag.
#kunst #arkitektur #design #frokost

For kunst- og designentusiaster er Trapholt et ’must see’. Museet byder på en imponerende samling af dansk møbeldesign, der suppleres med skiftende udstillinger med kunst, design og kunsthåndværk. Samlingerne tager afsæt i tiden efter 1900 og frem til i dag. Udsigten fejler heller ikke noget, og Kolding Fjord tager sig smukt ud set fra Trapholts egen velassorterede café.

Vidste du?
Kubeflex, siger du? Det har jeg aldrig hørt om”. Sådan har mange det formentlig med det kubeformede og fleksible sommerhus som Arne Jacobsen tegnede lige før sin død i starten af 1970’erne. De fleste kender derimod formentlig Arne Jacobsen for hans verdensberømte stole, men i parken omkring Trapholt kan man opleve Kubeflex-huset, som han skabte tilbage 1969-1970. Indtil 2002 har hans familie selv brugt huset som sommerresidens, men siden midten af nullerne er det blevet en del af oplevelsen på Trapholt. Huset er det eneste af sin art og er naturligvis indrettet med Arne Jacobsens egne designkreationer.

Insider
På Trapholt kan man blandet andet blive klogere på maler og grafiker Richard Mortensen, der havde en enorm betydning for udviklingen af det abstrakte maleri i Danmark. Særligt kendere – og ikke mindst frimærkesamlere – vil vide, at der i 1969 blev sluppet et 60-øres frimærke med et abstrakt motiv i lyserødt og lyseblåt af netop Richard Mortensen.

Andre ture ud af Esbjerg