Søren Le Schmidt anbefaler:
Østerssafari Fanø

Om Søren Le Schmidt
Gennem de sidste par år har designer Søren Le Schmidt etableret sit navn i den danske modebranche, hvor han er kendt for sine kjoledesigns. Han er uddannet skrædder og har blandet andet klædt HKH Kronprinsesse Mary på. Se med på soerenleschmidt.com

Hvorfor skal man tage en tur til Fanø? 
Fordi det er fedt at komme ud og blive blæst
igennem ved Vesterhavet. Det kan et eller andet, det dér med at forlade en havn og ankomme et nyt sted. Jeg er selv vokset op i Ølgod- og Esbjerg-
området, og når jeg kommer tilbage hertil, så
sænker der sig en form for ro.

Hvorfor er det vigtigt at komme ud af byen? 
Jeg elsker at komme lidt væk. I min dagligdag lever jeg af at være sammen med mennesker fra tidlig morgen til sen aften. Jeg er nærmest altid sammen med andre. Så det dér med at komme væk fra storbyen og bare være i selskab med sig selv, tror jeg er ret sundt.

Giver det dig god inspiration sådan at komme lidt væk? 
I mine designs er jeg meget inspireret af mennesker og arkitektur, men også af naturen. Og sådan et sted som Fanø er jo en vanvittig kontrast til storbyer og byarkitektur generelt. Jeg kan godt lide at koble af og blive inspireret af nogle helt andre ting. Som for eksempel roen, linjerne og silhuetterne i naturen, i klitterne og i sandbankerne. Det overrasker mig lidt hver gang.

Hvad kan man lave på Fanø? 
Man kan plukke østers. Og selv for dem, der ikke kan lide østers, så er østerssafari en rigtig god oplevelse. Det dér med at stå i Vadehavet og plukke noget direkte fra naturen, dét kan altså noget særligt – og med et glas champagne i hånden, så er man helt solgt til de østers! Det er fantastisk, at man kan sådan noget i Danmark. Jeg har ladet mig fortælle, at man i gamle dage kunne blive dømt til døden, hvis man plukkede østers uden tilladelse, eftersom de var kongens ejendom. Sådan er det jo heldigvis ikke mere.

Afstand fra Esbjerg 6 km (eks. færgetur) ~ 29 min.
Område Syddanmark
Nærmeste by Nordby
#natur #kultur
#børnevenligt #frokost

Østerssafari Fanø
Det tager kun 12 minutter at sejle til Fanø, der er en langstrakt sandø i Vadehavet lige ud for Esbjerg. Fanølinjen tager dig direkte til Nordby, hvorfra du kan starte køreturen rundt på den smukke ø, der er charmerende i al slags vejr!

Insider
Pølseentusiaster bør være opmærksomme på, at Slagter Christiansen i Nordby har nogle velsmagende produkter på hylderne. Ud over den velkendte Fanøskinke kan man også med fordel fylde indkøbsposen med fennikelpølse og røget okseinderlår. Sidstnævnte er en lokal pendant til den italienske Bresaola.

Vidste du?
Fanø er en del af Nationalpark Vadehavet; et område, der blandt andet også omfatter øerne Mandø, Rømø samt Skallingen og Varde Ådal. Den danske del af Vadehavet blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i midten af 2010’erne.

Andre ture ud af Esbjerg