Sophienholm

Afstand fra København 25 min ~ 18 km
Område Nordsjælland
Nærmeste by Lyngby
Adresse Nybrovej 401, 2800 Kgs. Lyngby
Åbningstider Tirsdag - søndag: 11–17. Torsdag: 11–19. Mandag lukket.
#kunst #kultur #sommer #arkitektur #ferie

I skal besøge Generaldirektør Theodorus Holm og hans hustru Sophies pragtfulde landsted. Dels fordi, der lige nu er to udstillinger om haven og sommerlandets arkitektur. Dels fordi, Sophienholm ligger i den smukkeste park fyldt med oplevelser og udsigt over Bagsværd Sø.

Frem til 10. juni kan I nyde Johannes Larsens solskinsfyldte fynske billeder. Og derefter kan I resten af sommeren fordybe jer i fritidskultur og danskernes sommervaner i udstillingen 'Sommerlandets Arkitektur'.

Udstillingen handler om, hvordan arkitektur har dannet rammen om dansk friluftsliv. Fra 17- og 1800-tallets landsteder som Sophienholm selv og frem til nutidens grønne taghaver og økoliv.

Insider
I parken tæt ved søen ligger Norske Hus og en snoet trappe. Hytten var oprindeligt et listigt sted til intime selskaber og hyrdetimer. Trappen fra stranden op til hytten er en moderne skulptur af Hein Heinsen. Fra toppen har I en fantastisk udsigt over søen.

Vidste du?
Husk også en tur i Sophienholms stald, hvor I kan se Danmarks formentlig mest kostbare loft. Herude skal man lægge nakken helt tilbage for at se et værk skabt af kunstnergruppen COBRA, der bestod af blandt andre Carl-Henning Pedersen og Asger Jorn. Loftet stammer fra Kunstakademiets weekendhytte i Bregnerød, som gruppen dekorerede fra gulv til loft i 1949.