Sletterhage Fyr

Afstand fra Aarhus 62 km ~ 38 min.
Område Østjylland
Nærmeste by Helgenæs
Adresse Sletterhagevej 58,
8420 Knebel
Åbningstider Alle dage kl.11-17.
#vand #udsigt #børnevenligt #historie

Skib i sigte! Kom med op i toppen på det smukke og 16 meter høje fyrtårn på Sletterhage, der blev etableret i slutningen af 1800-tallet og havde til formål at lede skibe sikkert til og fra Aarhus. Det koster beskedne 20 kr. at komme op i tårnet, hvilket blot dækker vedligeholdelse og drift af fyret. Halvdelen af oplevelsen er den fantastiske køretur fra Aarhus, der blandet andet byder på udsigt over Aarhus bugt, Kalø Vig, Mols Bjerge og ikke mindst den smalle passage mellem Bergtrup og Ebeltoft Vig.

Vidste du?
I 2005 blev fyret og fyrmesterboligen solgt og fyrbygningen blev indrettet til sommerhus.  Dette blev ændret i 2008 hvor Naturklagenævnet afgjorde, at bygningen ikke måtte bruges til beboelse. Fyret blev herefter byttet tilbage til Naturstyrelsen.

Insider 
Hvis du efter den bjergtagende udsigt fra fyrtårnet er ved at gå sukkerkold, så kan du med fordel – med Ebeltoft Vig på din højre side – køre via Bogens Strand til Molskroen. Her vil øjne og mave blive mødt med fine kageopsatser og veltempereret Afternoon Tea. For enden af kagetallerken er der masser udsigt til strand, skov og hav.

Andre ture ud af Aarhus