Skovtårnet

Afstand fra København 73 km ~ 53 min.
Område Sydsjælland
Nærmeste by Haslev
Adresse Denderupvej 9,
4690 Hasle
Åbningstider Torsdag-søndag kl.10-18.
#natur #action #arkitektur #udsyn

Højde med højde på. Med sine 45 meters højde og en platform placeret 135 meter over havets overflade er Skovtårnet det højest tilgængelige punkt på hele Sjælland. Man bemærker næsten ikke stigningen, når man påbegynder turen op i det spektakulære tårn, der ligger i Gisselfeld Klosters skove tæt på Sjællands højeste punkt. Men når man rammer toppen af det timeglasformede tårn, har man en fantastisk 360-graderudsigt.

Vidste du?
Udover den bjergtagende udsigt fra toppen, så udmærker Skovtårnet sig også som arkitektonisk værk. Det er EFFEKT Arkitekter, der står bag den unikke konstruktion, der har en såkaldt hyperboloid form, som består af lange, vertikale stålrør, som er roteret 120 grader for at opnå tårnets kurvede timeglasform.

Insider
Skovtårnet er en del af Camp Adventure, der også byder på en avanceret klatrepark, der breder sig over et areal 7,5 hektar. Hvis man har hang til at drøne gennem bøgetrætoppene i svævebane, vil man formentlig også føle sig tiltrukket af klatreparken, der er Danmarks største.

Andre ture ud af Lyngby/København