Rudolph Tegners
Museum og Statuepark

Afstand fra København 55 km ~ 50 min.
Område Nordsjælland
Nærmeste by Dronningmølle
Adresse Museumsvej 19,
3120 Dronningmølle
Åbningstider Tirsdag-søndag kl. 11-18.
#kunst #kultur #natur #frokost #museum #arkitektur

I et kæmpe område kaldet Rusland ligger Danmarks måske mest særprægede og hemmelige museum omgivet af lyngklædte bakker og Rudolph Tegners egne, markante bronzestatuer.

Landskabet har en nærmest magisk stemning, der opløser fornemmelsen af tid og sted, og museets brutale ydre røber ikke meget om den elegante skat, det rummer. Tag fat i det smukke håndtag på den lille, solide indgangsdør og træd ind i Rudolph Tegners symbolladede univers fyldt med kunstnerens egne skulpturer.

Vidste du?
Rudolph Tegner opførte selv museet i 1937-38 til sine værker, så han havde fuld kontrol over byggeriets udformning. Det er en af landets tidligste betonbygninger, hvor materialet i sig selv spiller en æstetisk rolle, og man kan se forskallingsbræddernes mønster i betonens overflade.

Insider
Museet har et lille traktørsted med kaffe, kage og diverse, men planlægger I turen i forvejen, kan I bestille en lækker picnickurv fra Små Spanske Fristelser via museets hjemmeside. Der er masser af smukke steder i parken, hvor I kan nyde den.

Andre ture ud af Lyngby/København