Rørvig Mølle

Afstand fra København 80 min ~ 100 km
Område Nordvestsjælland
Nærmeste by Rørvig
Adresse Søndervangsvej 7, 4581 Rørvig
Åbningstider Alle dage
#kultur #natur #picnic #frokost #børnevenligt #vand #historie

Tag på en ægte ’ud i det blå’-tur mod toppen af Nordvestsjælland. Målet er Rørvig Mølle, men oplevelsen er lige så meget selve turen derop, når I triller igennem skove, langs glitrende søer og forbi bølgende kornmarker. Kør neden om Isefjord og op mod Rørvig Havn. Møllen ligger på et højdedrag lige inden Rørvig.

Sæt jer på en af bænkene og nyd frit udsyn til hele verden – eller i hvert fald til fjorden, landskabet og noget af det smukkeste Sjælland, I kan tænke jer. Snup færgen fra Rørvig Havn til Hundested og nyd en is på havnen. Vejen hjem går langs Isefjords østside.

Insider
Har I god tid, kan I stoppe i Andelslandsbyen Nyvang kort før Holbæk. En tidslomme, hvor lommeuret er sat i stå engang omkring 1950. Her er både slagterbutik, Brugs, Andelsmejeri og landbetjent med egen kachot. Hvis oldefar og oldemor var fra landet, så var det sådan her, de levede.

Vidste du?
Mølleren, der opførte Rørvig Mølle i 1842, levede ikke kun af at male mel for områdets bønder. Han sejlede også krudt og kugler fra våbenfabrikkerne i Frederiksværk til København.