Rådvad Kro

Afstand fra København 17 km ~ 24 min.
Område Nordsjælland
Nærmeste by Lyngby
Adresse Raadvad 52,
2800 Kongens Lyngby
Åbningstider Tirsdag-lørdag kl.12-15 og kl.18-21 samt søndag kl.10-15.
#frokost #kultur #natur #outdoor

Turen fra Hjortekjær ind i skoven via Svenskevej føles nærmest magisk. Den kurvede vej snor sig i det let bakkede terræn side om side med Mølleåen, og efter små fem minutters køretur dukker kroen op på din venstre side. Herfra har man en fantastisk udsigt over skoven, Raadvaddammen og de gamle fabriksbygninger, som i sin tid husede en vandmølle og Raadvad Knivfabrik. Åens vand holdt gang i vandmøllen, som gjorde det muligt at holde gang i knivfabrikken. Den verdenskendte sølvsmed Georg Jensens barndomshjem ligger også her i den historiske tidslomme midt i skoven i kernen af Jægersborg Skovdistrikt.

Vidste du?
Raadvad Kro har tidligere været et velbesøgt hotel. I slutningen af 1800-tallet åbnede kystbanen, og gæsterne fortsatte længere op langs kysten for oplevelser og rekreation. I 1916 måtte hotellet således dreje nøglen om, og i en årrække blev lokalerne derfor brugt som direktørbolig for Raadvad Knivfabrik. I 1930 besluttede fabrikkens bestyrelse dog heldigvis, at stedet igen skulle genåbnes til glæde for madglade krogæster.

Insider
Se om du kan få en plads ved et af bordene i hjørnet af den sorte træ-tilbygning til kroen. Herfra får I den bedst tænkelige udsigt til dammen og skoven. Frokosten kan med fordel forbrændes i Dyrehaven, der er adgang til lige bag kroen. Her er der mulighed for at møde dådyr og få et glimt af Eremitageslottet.

Andre ture ud af Lyngby/København