Nivaagaards
Malerisamling

Afstand fra København 35 min ~ 35 km
Område Nordsjælland
Nærmeste by Nivå
Adresse Gammel Strandvej 2, 2990 Nivå
Åbningstider Tirsdag - fredag: 11–20. Lørdag - søndag: 11–17. Mandag lukket
#kunst #kultur #museum #blomster #cafe

Fortab dig i blomster i det nordsjællandske. Selv på en regnvejrsdag er det en fornøjelse at besøge Nivagaard og få naturens flora helt tæt på.

Nivaagaards Malerisamling består af en imponerende blanding af renæssance-, barok- og guldaldermaleri. Og lige nu fylder frodige blomster ekstra meget på museet ved Strandvejen. Kunstner Rebecca Louise Law har fyldt loftet i en hel udstillingssal med en frodig installation af friske blomster, der langsomt forfalder og dør i løbet af udstillingsperioden.

Til gengæld fastholder J.L. Jensen, den store guldaldermaler, samme blomster i al tid og evighed. På hans hyperrealistiske malerier fristes man nærmest til at mærke efter, om dugdråberne på roserne mon kan tørres af.

Insider
På Nivaagaard kan du se det eneste danske Rembrandt-værk, der aldrig har været rejst tvivl om ægtheden af. Vil du lyde særlig kunstkyndig foran værket, så sig noget om den mesterlige brug af ’clairobscur-teknik’ i portrættet – altså Rembrandts karakteristiske leg med lys og skygge for at skabe dybde.

Vidste du?
Rembrandts portræt samt et Bellini-portræt blev røvet fra Nivaagaard i 1999 – det største kunsttyveri på dansk jord siden Guldhornene. Politiindsatsen, der bragte billederne retur til museet, var så spektakulær, at kuppet blev filmatiseret. I øvrigt anede røverne ikke, hvor kostbare de to billeder egentlig var, før de hørte om kuppet i nyhederne. Begge værker er nu boltet fast til væggen.