ARKEN Museum for Moderne Kunst

Afstand fra København 25 min ~ 23 km
Område Vestegnen
Nærmeste by Ishøj
Adresse Skovvej 100, 2635 Ishøj
Åbningstider Tirsdag - søndag 10–17. Onsdag 10–21
#kunst #kultur #vand #museum #strand #natur #arkitektur

Det ligner et strandet skib på en ø midt i vandet. Tegnet af Søren Robert Lund, der på det tidspunkt blot var arkitektstuderende, men allerede skabte arkitektur i absolut verdensklasse.

Det strandede skib rummer en af Skandinaviens største og fineste samlinger af nutidskunst. Lige nu kan du se Ugo Rondinones Ensomhedens Sprog – et drømmelandskab befolket af 45 naturtro klovnefigurer. Eller du kan se døden i øjnene i ARKENs store, permanente samling af værker af Damien Hirst - komplet med både halve køer i formaldehyd og sommerfugle fanget i våd maling.

Insider

Alle vigtige byer har en fornem rytterstatue – også Ishøj og ARKEN!

Elmgreen & Dragsets ’Powerless Structures, fig. 101’ er kunstnerduoens version af en rytterstatue i form af en lille knægt på en forgyldt gyngehest.

Vidste du?

Det meste af ARKENs Damien Hirst-samling stammer fra en af Danmarkshistoriens største privatdonationer. I 2011 skænkede Dennis og Jytte Merla Dresing otte værker fra deres private samling til ARKEN. Det ene er i øvrigt Hirsts hidtil største prik-maleri med det mundrette navn 2-Amino-5-Bromobenzotrifluoride.