Museum Asger Jorn

Afstand fra Aarhus 49 km ~ 33 min.
Område Midtjylland
Nærmeste by Silkeborg
Adresse Gudenåvej 7-9
8600 Silkeborg
Åbningstider Mandag lukket, tirsdag, onsdag og fredag kl.10-17, torsdag kl.10-21, lørdag, søndag og helligdage kl.10-17
#kunst #kultur #museum #historie

Asger Jorn er en af de helt store danske kunsthelte – med international gennemslagskraft. Du kan fortabe dig i hans alsidige virke og passion for kunst på Museum Jorn, der rummer en imponerende samling af både dansk og international kunst, som bygger videre på den samling, der blev skabt af Asger Jorn fra begyndelsen af 1950’erne og frem til hans død i starten af 1970’erne.

Vidste du?
Asger Jorn var ikke den eneste i søskendeflokken, der var optaget af kunst. Lillebroderen Jørgen Nash var maler, digter og ikke mindst provokatør – blandt andet med et havefruemord på samvittigheden. I hvert fald hvis man skal tro ham selv. Nash hævder i en erindringsbog fra 1997, at han stod bag afsavningen af Den lille Havfrues hoved tilbage i 1964.

Insider
Jorn var aktiv medskaber af den europæiske avantgardebevægelse COBRA, som blev skabt i slutningen af 1940’erne. Den indflydelsesrige bevægelses navn er dannet af forbogstaverne på medlemmernes hjembyer: København (Copenhagen), Bruxelles (Brussels) og Amsterdam (Amsterdam). Hvis du en dag tilfældigvis kører gennem den hollandske by Amstelveen, så finder du faktisk et decideret COBRA museum. Museum Jorn har naturligvis opkaldt en café efter COBRA bevægelsen. Her kan du – med udsigt til Gudenåen – opleve et indbydende menukort, der skifter med årstiderne.

Andre ture ud af Aarhus