Mette Marie Lei Lange
anbefaler:
Fru Møllers Mølleri

Om Mette Marie Lei Lange
Prisvindende blogger, der skriver om stort og småt, om hverdagslivet og om de store tanker. Mor til Hugo og Berta, som blev født med 28 minutters mellemrum. Mette har en kandidatgrad i psykologi og kommunikation. Læs med på mettemarieleilange.dk 

Hvad kan man opleve hos Fru Møllers Mølleri? 
Det er en gammel familieejet gård, som Bodil Møller har arvet af sine forældre. Bodil er uddannet landmand og er en driftig kvinde. Og for 12 år siden åbnede hun en gårdbutik med hjemmelavede
produkter. Det udviklede sig så til en restaurant, et slagteri og et ismejeri. Her kan man som bybo få en smag på landlivet. Bodil inviterer meget gerne folk indenfor for at vise, hvor maden egentlig
kommer fra. Og man kan proviantere fra gårdbutikken, der har et stort udvalg af blandt andet marmelade, æg og en speciel whisky, der er destilleret udelukkende med brug af råvarer fra gården. Du finder også et gartneri med en masse smukke blomster.

Hvad kan man opleve på vejen derhen? 
Køreturen er scenisk smuk med fine kornmarker, der er blevet infiltreret af valmuer. Grønt og rødt, side om side. Valmuerne minder mig altid lidt om sommerfugle. Du må helst ikke røre ved dem, for så dør de. Man har hele tiden lyst til at stoppe op og plukke vejkantsbuketter. 

Hvad betyder det for dig at komme ud af byen? 
Det her med at være omgivet af natur gør simpelthen et eller andet godt for sjælen. I mit daglige arbejde bruger jeg en masse tid foran en skærm, og fritiden bruges også blandt andet på Netflix og Instagram. Det er rart også at komme væk fra skærmen. Og det er dejligt at komme tæt på naturen, tæt på dét, vi kommer af. Jeg er selv vokset op på Sydals, så dét med at komme på landet giver mig en følelse af ro og genkendelighed. Det giver ro i mit hjerte. Og ro i min sjæl.

Afstand fra Aarhus 25 km ~ 29 min.
Område Østjylland
Nærmeste by Odder
Adresse Bjeragervej 35,
8300 Odder
Åbningstider Gårdbutik:
Torsdag og fredag: kl. 11-17.
Lørdag: kl. 9-15.

Restaurant:
Torsdag: 12.00 - 16.30
Fredag: 12.00 - sent
Lørdag: 10.00 - sent
#frokost #natur
#børnevenligt #historie

I en lille landsby mellem Horsens og Aarhus finder du et særdeles indbydende spisekammer, der består af både slagteri, ismejeri, gårdbutik og restaurant. Her regerer ægteparret Bodil og Kim Møller, der driver Fru Møllers Mølleri. Ægteparrets erklærede mission er at forarbejde og tilberede alle produkter så skånsomt som muligt, så gæsterne kan smage kornet i brødet og smørret i kagen.

Vidste du?
Is rimer som bekendt på sol og sommer, men de nybagte vafler fyldt med is lavet på frisk mælk fra Vejlskovgaard Mælkeri kan spises hele året rundt! Uanset hvilken side september måned viser sig fra, så snyd ikke dig selv for en håndlavet is fra Fru Møllers Mølleri – for eksempel med sirup fra lakridskongen Johan Bülow eller saltkaramel med whisky, havtorn og hyldeblomst.

Insider
Bodil og Kim Møller mødte hinanden på Vejlby Landbrugsskole i 1987, hvor de begge gennemførte en landbrugsuddannelse. Siden har de fået tre børn og bor nu på Bjeragerhougård, hvor de foruden Fru Møllers Mølleri også driver et landbrug med 500 søer og opdræt af slagtesvin. Hertil kommer 200 hektar jord med forskellige kornsorter, græsfrø, græsmarker og raps.

Andre ture ud af Aarhus