Louisiana Museum of Modern Art

Afstand fra København 40 km ~ 40 min.
Område Nordsjælland
Nærmeste by Humlebæk
Adresse Gl. Strandvej 13,
3050 Humlebæk
Åbningstider Tirsdag-fredag: Kl. 11-22. Lørdag-søndag: Kl. 10-18. Mandag lukket.
#kunst #kultur #natur #museum #frokost #havudsigt

Arkitektur, kunst og landskab fletter fingre og er slet ikke til at skille fra hinanden. Louisiana skal nydes som et perfekt hele.

Fortab dig i Giacometti Salen, hvor de ikoniske figurer skaber magi i samspil med arkitekturen. Udsigten herfra giver gåsehud hver gang. Det samme gør Henry Moore-figuren på plænen mod Øresund og Kusamas sanseleg med lys og spejle.

Der er ingen vej udenom et af verdens smukkeste kunstmuseer. Heldigvis. Grundlæggeren Knud W. Jensens vision om kunst og tilgængelighed er en attraktion i verdensklasse.

Vidste du?
Louisiana har mere end 20 Giacometti-skulpturer. Men vidste I, at der også står en Giacometti-figur i Holstebro på Torvet foran byens gamle rådhus? Hver aften sænkes den ned i et armeret beskyttelsesrum – for 'Kvinde på kærre' (eller 'Maren å æ woun', som den kaldes af de lokale) er vurderet til en værdi på op mod en milliard kroner. 

Insider
Der er tit Fredagslounge i caféen med den mest fabelagtige udsigt over Øresund. DJ-sessions og live musik kan nydes over den lækre aftenbuffet eller blot et glas kølig rosé.

Andre ture ud af Lyngby/København