Le Gammeltoft anbefaler:
Ponyridning i Dyrehaven

Hvorfor tager du på ridetur i Dyrehaven?
Jeg har mange barndomsminder fra Dyrehaven. Når jeg lukker øjnene og mindes min barndom, kan jeg både huske duften af efterår og høre kronhjortenes brøl. Selvom Dyrehaven er en park, er det natur for mig. Den vildeste sansepause, jeg kan få, er at køre herud. Når du sidder på hesten, er du pakket ind i skoven og bliver en del af den. Det er helt vildt at opleve.

Fortæl om en typisk tur i Dyrehaven.

Min datter Filippa og jeg sætter os i bilen og snakker om alt: Ugen, der er gået i børnehaven, om skoven, månen, stjernerne og universet. Alle de ting, en 6-årig spørger om. Så stopper vi på en café og får en børnebolle og en kaffe. Når vi rammer Strandvejen, hvor vandet og skoven mødes, falder pulsen ned. Vi parkerer, og så er det ind og stå i kø til en pony. Hvilken får vi mon? Oplevelsen starter lang tid før, man sidder på ponyen. Forventningen, dyrene ved stalden, duftene. Og så er der dobbelt op på nærvær for Filippa – både med mig og ponyen. Vi går ind igennem den røde låge. Slottet er ligeud, men vi tager en smuttur ned forbi kastanjetræerne og mit barndomshjem.

Har I nogle ting, I gør efter rideturen?

Vi kører hjem langs Strandvejen for at forlænge naturoplevelsen mest muligt. Når vi rammer Hellerup, vælger vi en af de mange cafeer og får en kage og en juice. Vi skal ikke skynde os hjem, for vi skal nå at snakke om alle de der hemmelige ting, uden at far lytter med.

Hvor skal man parkere? 
Der er altid optaget af alle løberne oppe ved den røde port. Men man kan lave en lille afstikker, for der er en villavej lige bag Fortunen, hvor der altid er plads. Jeg parkerer ofte her og nikker til mit barndomshjem – for det er min gamle vej. 


Afstand fra København 20 min ~ 15 km
Område Nordsjælland
Nærmeste by Kgs. Lyngby
#kultur #natur #picnic #frokost #historie #børnevenligt

Der er ponyridning, og så er der ponyridning fra Fortunen ved Dyrehaven. Her bliver I ikke bare trukket rundt i en lille indhegning, men har hele Dyrehaven som legeplads. De helt små kan få en godmodig pony, som I selv kan trække, og de større bliver sluppet fri på egen hesteryg. Under alle omstændigheder får kongens gamle jagtmarker en ekstra dimension, når de opleves fra hesteryg. Der er noget helt særligt afslappende ved den vuggende rytme og de afvekslende landskaber, der passerer forbi i roligt tempo.

Insider
Rid forbi Ulvedalene midt i Dyrehaven. Her omdanner Det Kongelige Teater ca. hver tredie sommer det bakkede landskab til en kæmpe udendørs teaterscene med spektakulære forestillinger.

Vidste du?
I Ulvedalene kan I også kravle ind i den hule Ulvedalseg. Det krogede egetræ spirede formentlig, mens Valdemar Atterdag var konge af Danmark for 700 år siden.