Kunsten

Afstand fra Aarhus 119 km ~ 75 min.
Område Nordjylland
Nærmeste by Aalborg
Adresse Kong Christians Alle 50
9000 Aalborg
Åbningstider Tirsdag: kl. 10-17, onsdag: kl. 10-21, torsdag-søndag: kl. 10-17
#kunst #arkitektur #museum #kultur

Din oplevelse begynder allerede, inden du træder indenfor på Kunsten – Nordjyllands stolte Kunstmuseum. Bygningen er – som den eneste i Danmark – tegnet af arkitekt og designer Alvar Aalto, der i sit arbejde var en af funktionalismens pionerer. Museet, som Alvar Aalto skabte sammen med sin hustru Elissa Aalto og Jean-Jacques Baruël, byder på dansk og international kunst fra 1900-tallet og frem til i dag. Blandt museets skiftende udstillinger kan man se frem til den aktuelle “Twilight Zone”, der fra 7. september sætter fokus på natur, der ikke er naturlig, og mennesket, der ikke er menneskeligt.

Vidste du?
Gennem hele sit virke var Alvar Aalto optaget af det totale, integrerede værk, hvor arkitektur, design og kunst friktionsløst flyder sammen og danner et helstøbt værk. Dette kan opleves i hele Kunsten – fra borde, stole, lamper, vaser, lysestager og skærebrætter samt selvfølgelig bygningens større arkitektoniske linjer. Hold øje med detaljerne – de er overalt!

Indsider
Når du er mæt af funktionalistisk arkitektur og moderne samtidskunst, kan du tage plads i Café Aalto, der regeres af kokken Tina Jakobsen, som tidligere har kreeret mirakler på Michelin-restauranten Frederikshøj i Aarhus. Det er en fornøjelse for både øje og gane!

Andre ture ud af Aarhus