Koldinghus

Afstand fra Esbjerg 76 km ~ 52 min.
Område Syddanmark
Nærmeste by Kolding
Adresse Koldinghus 1,
6000 Kolding
Åbningstider Alle dage kl. 10-17.
#historie #kunst # #børnevenlig

En voldsom brand hærgede i starten af 1800-tallet den betagende borg omgivet af voldanlæg og det 75 meter høje tårn med udsigt til Slotssøen. Gennem mere end 700 år har borgen spillet en vigtig rolle i Danmarks historie – og ikke mindst den dramatiske brand har påkaldt sig megen opmærksomhed. Både som malerisk og billedskøn, historisk borgscene, og efterfølgende i kraft af nærmest utallige restaureringsprojekter.

Vidste du?
Efter en tur gennem ‘Jyllands sidste kongeborg’ kan man med fordel trække frakkekraven godt op om ørene og tage dem, man holder af i hånden og bevæge sig ned til Kærlighedsstien. Her kan man spadsere langs Slotssøen.

Insider
Det er ikke kun middelalderstemning, man kan opleve på Kolding Hus. Nordhøj er navnet på en professionel lokal kunstskole for voksne udviklingshæmmede. Kolding Huss lægger blandt andet hus til den årlige udstilling NORDHØJ, som præsenterer et kurateret udvalg af den kunst, som de studerende har skabt på uddannelsens sidste år. Udstillingen løber fra 3. november og måneden ud.

Andre ture ud af Esbjerg