Kenneth Nguyen anbefaler:
Råbjerg Mile

Om Kenneth Nguyen
Fotograf med stor erfaring fra både reportager, portrætter og kampagner. Se de mange smukke billeder og videoer på kennethnguyen.com 

Hvorfor skal man tage en tur til Råbjerg Mile? 
Det er fantastisk, at man egentlig ikke skal køre så langt for at opleve virkelig smuk natur herhjemme. Og netop Råbjerg Mile ligner ikke noget andet sted i Danmark. Jeg rejser en del – blandt andet for at hike og opleve vild natur og flotte landskaber på eksempelvis Island, Færøerne og i USA. Men i virkeligheden behøver man ikke altid hoppe på en flyver og rejse langt væk for at opleve noget storslående. Råbjerg Mile er virkelig noget særligt.

Hvad er det, der er helt specielt her? 
Råbjerg Mile er en vandrende ørken. Det er en lokation i bevægelse. Den rykker sig 15 meter om året og ændrer sig dermed hele tiden. Det er spændende at forestille sig, hvor den mon er henne om 10 år. Men først og fremmest er der vanvittigt smukt i Råbjerg Mile. Også i regnvejr. Det ser fantastisk ud, når skyerne hænger deroppe. Det giver en god dynamik. Jeg gad helt vildt godt se det her sted, når der ligger sne. 

 

Hvad betyder vejret for det gode billede? 
Vejret betyder meget for, hvordan man oplever et sted, og hvordan det tager sig ud som billede. Skyer kan give interessant dybde til et fotografi. Og i Råbjerg Mile skaber regnskyer og ørken en fed kontrast, fordi ørken og regnvejr jo egentlig ikke rigtigt passer sammen. Som fotograf er man altid optaget af at fange noget, som andre ikke har fanget. Der er taget masser af billeder her i Råbjerg Mile, men vejret kan bidrage med nye vinkler og perspektiver. Det fascinerende ved naturen er, at den hele tiden skifter. Og det fantastiske ved Danmark er, at vi har alt muligt slags vejr, som kan ændre sig radikalt på én og samme dag. Hagl og solskin. Blæst og regnvejr.

Afstand fra Aalborg 100 km ~ 81 min.
Område Nordjylland
Nærmeste by Skagen
Adresse Råbjerg Mile Vej,
9990 Skagen
Åbningstider Der er ingen åbnings-/eller lukketider.
#natur #vand #børnevenligt #picnic

Hvis du kniber øjnene lidt sammen, så ligner Råbjerg Mile en scene fra Kalahari eller et landskab på en fjern planet i Star Wars sagaen. Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit, som aktuelt ligger lige syd for Skagen. Råbjerg Mile indbyder til fantastiske vandreture og masser af sand i skoene og fra toppen af milen bliver du mødt af et eminent panoramisk udsyn.

Vidste du?
Råbjerg Mile måler omtrent en kilometer på hver led og indeholder 3,5 millioner kubikmeter sand. Milen er omkring 20 meter høj og dækker et areal på omkring en kvadratkilometer. Og så vandrer klitten årligt 15 meter mod nordøst.

Insider
Miniørkenen Råbjerg Mile er med sit golde sand perfekt til at simulere tørt og forpint prærielandskab. Dette kan blandt andet opleves i filmen "Guld til præriens skrappe drenge” fra 1971, der har Dirch Passer på rollelisten.

Andre ture ud af Aalborg