Johannes Larsen Museum

Afstand fra Odense 25 km ~ 32 min.
Område Nordøstlige Fyn
Nærmeste by Kerteminde
Adresse Møllebakken 14,
5300 Kerteminde
Åbningstider Alle dage fra kl.10-17.
#kunst #natur #historie #frokost

Det føles ofte som en særlig gave at få lov at træde ind i et kunstnerhjem, der på en nærværende måde underbygger fortællingen om en given kunstner. Dette er i høj grad tilfældet med Johannes Larsen Museet. Kunstnerægteparret Alhed og Johannes Larsen byggede huset på Møllebakken i 1901, og siden midten af 1980’erne har nysgerrige gæster haft mulighed for at opleve bolig, værksted og parrets prægtige have.

Vidste du?
Haven omkring Johannes Larsen Museet er et besøg værd i sig selv. Den forførende have er fyldt med ældgamle frugttræer, sjældne buske og smukke rosenbede. I den billedeskønne have finder man også et gammelt lysthus, som Johannes Larsen brugte som vinhus. I haven kan du også slukke kaffetørsten i cafeen Kaffehuset, der genåbnede sidste efterår. Herfra kan du nyde udsigten over Nordstranden og Storebælt fra den nyanlagte terrasse.

Insider
Udover at fungere som hjem for familien Larsen, var huset – med hele 16 gæstesenge – også mødested for den bevægelse, man kalder ‘Fynbomalerne,’ der var optaget af realisme og sanselighed med afsæt i hverdagslivets skønhed. Ud over Johannes Larsen og hans kone var de øvrige centrale skikkelser i kunstnerbevægelsen blandt andre Peter Hansen og kunstnerparrene Anna og Fritz Syberg samt Christine og Sigurd Swane.

Andre ture ud af Odense