HEART

Afstand fra Aarhus 90 km ~ 60 min.
Område Midtjylland
Nærmeste by Herning
Adresse Bitten og, Aage Damgaards Plads 2,
7400 Herning
Åbningstider Tirsdag-søndag kl. 10-16.
#kunst #museum #frokost #arkitektur

Herning lægger stolt jord til HEART, der i dén grad er et besøgsværdigt museum for samtidskunst. Museet præsenterer årligt tre til fire udstillinger med nogle af tidens største danske og internationale kunstnere. Det hele er elegant rammesat af den amerikanske arkitekt Steven Holl, der i 2010 modtog den fornemme engelske arkitekturpris RIBA International Award for sit arbejde med museet. Udviklingen af HEART er drevet frem af den lokale kunstmæcen og skjortefabrikant Aage Damgaard (1917-1991), og museet er således et glimrende eksempel på frugtbar synergi i grænselandet mellem kunst og erhverv.

Vidste du?
HEART driver også en glimrende café, der ligger i museets sydvestlige hjørne i indbydende, åbne lokaler med udendørsmiljø og udsigt over parken. Caféen kan tilgås uden entrébillet, hvis det mest bare er kaffe og kage, der trækker!

Indsider
Når du alligevel er på disse kanter, skal du ikke snyde dig selv for lidt matematisk botanik. Tag en tur i De Geometriske Haver, som er elegant anlagt efter anvisning af havearkitekt C. Th. Sørensen, der har en række parkanlæg på CV’et – blandet andet Aarhus Universitetspark (1931-42) og H.C. Andersen Haven i Odense. De smukke avnbøghække, der rager seks til otte meter op i luften, er plantet tilbage i midten af 1980’erne, og det er en fornøjelse at slentre gennem de labyrintiske haver, der også er særdeles fotogene i fugleperspektiv!

Andre ture ud af Aarhus