Geomuseum Faxe

Afstand fra København 60 min ~ 80 km
Område Sydsjælland
Nærmeste by Faxe
Adresse Østervej 2, 4640 Faxe
Åbningstider Juni: Alle dage 10–15. Juli: Alle dage 10–17.
#natur #frokost #historie #museum #børnevenligt #vand #videnskab

Det er næsten Danmarks svar på Great Barrier Reef: For 65 millioner år siden var Danmark dækket af et hav fyldt med havøgler, kæmpehajer og enorme koralrev. Men så ramte en asteroide Jorden og udslettede tre fjerdedele af alle arter på vores planet...

På Geomuseum Faxe kan I opleve den vilde historie om den store masseuddøen og se fossiler af de mange sære dyr, der levede i havet omkring korallerne for mange millioner år siden. Fossilerne er fundet i det bløde, hvide kridt i kalkbruddet lige ved siden af museet.

Gå selv på jagt efter hajtænder og koraller med hammer og mejsel i det meget aparte landskab af kridhvide skrænter og blå søer. Sæt god tid af til jagten – man bliver let bidt af det!

Vidste du?
Vandet i de mange små søer i kalkbruddet er nærmest turkisblåt, fordi det er rent grundvand helt uden næringsstoffer og alger til at misfarve det. Tag sko og strømper af, og nyd en helt særlig soppetur. 

Insider
Husk solbriller, hat og solcreme, hvis I vil undgå en solid forbrænding. Det hvide kridt gør, at solens stråler får ekstra styrke.