Galleri DGV

Afstand fra 48 km ~ 41 min.
Område Sydfyn
Nærmeste by Svendborg
Adresse Christiansmindevej 78,
5700 Svendborg
Åbningstider Tordag-søndag kl. 12-15. Lukket mandag-onsdag.
#kunst #kultur #frokost #arkitektur

Det er et smukt syn, der møder dig, når du triller ind på den grusbelagte plads foran den historiske Villa Tårnborg, der i dag fungerer som galleri. DGV forener moderne kunst, arkitektur og natur, og her udstilles løbende både dansk og international kunst i store, lyse og indbydende rum med en fortrinlig udsigt over Christiansminde Park og Svendborgsund.

Vidste du?
Den nyrenoverede og italiensk inspirerede Villa Tårnborg vandt i 2011 – anført af Praksis Arkitekter – Svendborg Kommunes Arkitekturpris. Hvert år uddeles prisen på Arkitekturens Dag, som er den første mandag i oktober. Formålet med prisen er at anerkende en bygningsejers særlige indsats, som gør Svendborg til et smukkere sted.

Inside
Galleri DGV holder til i Villa Tårnborg, der oprindeligt er fra 1887. Den hvidmalede trævilla er opført af Weberfamilien, der blandt andet brugte huset som sommerbolig for nogle af deres mange gæster deriblandt Kong Christian den Tiende. I Svendborg så Weber potentialet i plantagedrift ved Gl. Hestehauge. Det var først og fremmest med fokus på æbler, men også kirsebær kom til, og det udviklede sig til en meget stor virksomhed med mange ansatte. På den måde har familien haft stor betydning for udviklingen af Svendborg.

Andre ture ud af