Fyns hoved

Afstand fra Odense 40 km ~ 54 min.
Område Nordvestlige Fyn
Nærmeste by Kerteminde
Adresse Fynshovedvej,
5390 Martofte
Åbningstider Der er ingen åbnings-/eller lukketider.
#natur #vand #fugle #picnic

Man skal sandsynligvis holde godt fast på hatten, når man stiger ud af bilen på Fyns Hoved. Her på Fyns nordligste punkt, der kiler sig ned mellem Kattegat og Storebælt, er nemlig gode forudsætninger for særdeles frisk vind. Naturoplevelserne står i kø, og her er et utal af smukke vandreruter. Den mest benyttede tur fører dig rundt om selve Fyns Hoved med adgang til ruten fra parkeringspladsen yderst på Fynshovedvej. Derudover er der også mulighed for at observere et usædvanligt rigt fugleliv.

Vidste du?
Havet spiller en særlig rolle på Fyns Hoved. Det bidrager konstant til at ændre landskabet og giver Fyns Hoved et særligt lys, og denne egenskab har i tidens løb tiltrukket et væld af kunstnere. En af dem var maleren Fritz Syberg, der var en del af bevægelsen ‘Fynbomalerne’. Syberg blev introduceret til området gennem den fuglepassionerede kollega Johannes Larsen.

Insider
Årstiden giver mulighed for at opleve fugletræk. Ved Horseklint i øst kan du eksempelvis følge de store træk af fugle, der søger vinterly i syden. Fornuftigt fodtøj, fuglekikkert og termokande kan anbefales.

Andre ture ud af Odense