Frederiksborg Slot
og Slotshave

Afstand fra København 45 min ~ 45 km
Område Nordsjælland
Nærmeste by Hillerød
Adresse Frederiksborg Slot, 3400 Hillerød
Åbningstider Alle dage 10–17
#kunst #kultur #natur #picnic #frokost #museum #historie #børnevenligt

Fortab jer i en pragt og storhed, vi ellers ikke er vant til i Danmark. Frederiksborg Slot er komplet overvældende både indenfor og udenfor. Selve slottet ligger midt i en sø, og I kommer frem til det via snævre gyder og en bro, indtil den kæmpe slotsplads pludselig åbner sig. Indenfor venter yderligere pragt, men brug også tid på at opleve slottets have.

Barokhaven med de snorlige hække og stier blev designet i 1700-tallet og genskabt i 1990’erne. Som det var på mode dengang, er den anlagt i terrasser med bassiner og springvand, der falder i niveau frem mod slotssøen. Og som det også var på mode i barokken, er der naturligvis snydt med linjerne og perspektivet, så haven ser ekstra stor og imponerende ud fra slottets vinduer.

Insider
Ved siden af den sirlige barokhave ligger en romantisk, engelskinspireret have. Her træder I direkte ind i konstrueret ’vild’ natur med snirklede skovstier, krogede træer og blå skovsøer. Bliver I indtil skumringen, kan I sagtens være heldige at høre nattergalen synge i de gamle træer.

Vidste du?
I den romantiske have ligger Badstueslottet, som udelukkende blev opført for, at kongen og hans jagtselskab kunne spise frokost og få et sikkert tiltrængt bad, efter de havde jagtet havens kronvildt. Slottet tilhører stadig hoffet og kongehuset, og I må nøjes med at kigge ind ad vinduerne.