Kenneth Nguyen anbefaler:
Flyvergrillen

Hvorfor er området omkring lufthavnen særligt for dig?
Når man ser flyene lette og lande, tænker man: Hvor skal de hen, hvor kommer de fra? Det er det samme, man tænker som gadefotograf. Man skaber sin helt egen fortælling om de ting eller de ukendte personer, man fotograferer. Jeg kan gå herude ved lufthavnen i mine egne tanker og skabe mine egne historier. Det er mit ‘private place’.

Hvor tit er du herude?
Jeg har hjemmekontor, så mit hjem er også min arbejdsplads. Nogle gange har jeg bare brug for at komme lidt væk og få det professionelle kamera lidt på afstand. Jeg tager ud på min hemmelige flyspotter-location, hen på Flyvergrillen, læner mig tilbage, lægger kameraet fra mig og spiser en god flæskestegssandwich.

Hvem støder du på derude?

Grunden til, at det hedder Flyvergrillen, er selvfølgelig, at stedet ligger lige op ad lufthavnen. Det er alle slags typer, der kommer på Flyvergrillen. Børnehaver, fordi børn er betaget af store maskiner, eller flyspottere, der bare sidder og venter på at se en bestemt slags flyver. Men de rigtige nørder, dem finder du ikke ved Flyvergrillen. De er ude ved de rigtige spots.

De rigtige spots?

Man skal køre lidt rundt om lufthavnen. De kan være svære at finde. 200 meter efter McDonalds i rundkørslen har du et godt spot, men trafikken kan være en smule forstyrrende. Foretrækker du at være alene, så kør højre om lufthavnen ud til Ullerup ved den store mark, hvor du kan stå i fred.

Hvordan har du det efter sådan en tur?
Jeg er ofte sammen med rigtig mange mennesker. For mig er det superfedt at kunne koble fra, tage herud og være alene. Når der kommer et fly ind over og brummer med den store motorlyd, lukker det alt andet ude, og man tænker kun på stilhed.


Afstand fra København 25 min ~ 15 km
Område Amager
Nærmeste by Kastrup
Adresse Amager Landevej 290, 2770 Kastrup
Åbningstider Åbent alle dage
#frokost #teknik #børnevenligt

Flyvergrillen er helt sin egen. Først når man oplever den særlige atmosfære og de inkarnerede flyspottere, forstår man den unikke charme, stedet har. Find Flyvergrillen for enden af Amager Landevej. En lille ydmyg grillbar, der til gengæld kan bryste sig af en terrasse med 180 graders vue over en af Nordeuropas travleste lufthavne.

Det er nemt at blive fascineret af de indkommende og afgående fly, størrelsen og den enorme effektivitet, lufthavnen udstråler. Naturligvis med en flæskestegssandwich i den ene hånd og en kakaomælk i den anden.

Insider
Efter en flæskestegssandwich på Flyvergrillen kan I tage en køretur rundt om lufthavnens område. I begge ender af start- og landingsbanerne er der mulighed for at komme meget tæt på.

Vidste du?
Der er masser af fly at se på fra Flyvergrillens terrasse. I snit letter eller lander der 730 fly i Kastrup pr. døgn.