Felix Smith anbefaler:
Kurophold på Skodsborg

Hvorfor skal man prøve saunagus? 
Verdensmesteren i gus er ansat på Kurhotel Skodsborg. Han er simpelthen verdens bedste til at svinge håndklæder inde i en sauna. Når man er til gus hos ham, er det nærmest et helt show, han laver, og det er ret fantastisk.

Hvordan er stemningen?
Det afhænger af musikken, de spiller, og olierne gusmesteren hælder på grillen. Der er en meget rolig stemning, hvor folk kun fokuserer på deres egen vejrtrækning, for det bliver virkelig varmt. Og så handler det om at opnå fornemmelsen af kuldegys. Når det bliver så varmt, at man får kuldegysninger, så ved man, at saunagusen virker. Så er det tid til at hoppe i Øresund.
Hvornår sker skiftet fra travl hverdag til ro og afslapning?

Jeg forlader byen og kører op til Skodsborg. Ligegyldig hvor jeg kigger hen, er der noget rart at se på, men skiftet sker først, når jeg træder ind i omklædningsrummet og vælger et skab, lægger uret og mobiltelefonen. Så handler det kun om den næste time – og om mig.

Hvad giver saunagus dig?

For mig er saunagusen den eneste stund, jeg har helt for mig selv i løbet af ugen. Det er kun den ene dag om ugen, der er tid til det. Man bliver hurtigt afhængig af følelsen af velvære. Jeg prioriterer det rigtig højt.

Hvordan føles det bagefter?
Jeg har prøvet at tage gus om morgenen før arbejde. Det kan ikke anbefales. Jeg er helt færdig bagefter. Det er en følelse af total afslappethed og velvære, og det er klart den bedste søvn, man får efter sådan en omgang.


Afstand fra København 30 min ~ 21 km
Område Nordsjælland
Nærmeste by Skodsborg
#frokost #gourmet #spa #træning #luksus #vand

Besøg Nordens riviera kun 30 minutter nord for Rådhuspladsen og opdag, hvor fantastisk spa, saunagus og et dyp i Øresund kan føles, når rammerne er i særklasse. For der er intet sted som Strandvejens imposante kurhotel. Baseret på en jordbunden holdning til frisk luft og sunde kurbade og velbesøgt af kongelige, kendte og alle os andre gennem 115 år.

Måske fordi Skodsborgs elegante rammer og næsten overvældende serviceniveau får en til at glemme tid og sted for en stund. Måske fordi plejende kurbade, saunagus med aromatiske olier og det kølige Øresund gør godt langt ind i sjælen.

Insider
Hvis I har en ambitiøs amatørkok med på tur, så afholder Kurhotel Skodsborg jævnligt kokkeskole med Thomas Rode. Den tidligere Michelin-køkkenchef på Kong Hans og manden, der gjorde palæo til enhver crossfitters værn mod cupcakes. Kokkeskolen skal bookes i forvejen.

Vidste du?
Skodsborg kunne faktisk kalde sig et slot. Frederik VII købte nemlig Skodsborg i 1852 og boede her med sin hustru, Grevinde Danner, frem til sin død i 1863. I Skodsborgs Villa Rex holdt kongen både statsråd, hof og tafler.