Esrum Sø

Afstand fra København 50 min ~ 45 km
Område Nordsjælland
Nærmeste by Fredensborg
Åbningstider Alle dage
#kultur #natur #aktiv #picnic #historie #børnevenligt #vand

Sejltur i en kano midt på Danmarks næststørste sø. Blå himmel foroven og klart vand under jer, mens I nyder den afslappende lyd af ren natur. Det skal I prøve.

Snup en sandwich med ombord. Og hvis det bliver lidt for overvældende at balancere mad og drikke, mens I vugger på 22 meter dybt vand, så læg til ved en af de mange grill- og lejrpladser.

Søen er stor og omgivet af smuk natur – blandt andet Gribskov på hele den vestlige side. Søens sydlige ende er udlagt til fuglereservat. Her er adgang forbudt, men tæt på reservatet kan I opleve svaner, lappedykkere og en stor koloni af skarver.

Insider
Vil I gerne bare læne jer tilbage, uden selv at skulle svinge pagajen, kan I booke en tur med Esrum Bådfart. Turen tager cirka en time, og I får oplevet det meste af søen – inklusive Fredensborg Slotspark fra vandsiden. 

Vidste du?
Nord for søen ligger middelalderklostret Esrum Kloster, som I bør køre omkring. Klosterbygningen er i sig selv imponerende – og historien er også god: Murene er nemlig så tykke, at klosteret blev brugt som tophemmeligt gemmested for Nationalmuseet og Det Kongelige Biblioteks skatte under Anden Verdenskrig.