Dragsholm Slot
og Lammefjorden

Afstand fra København 80 min ~ 90 km
Område Nordvestsjælland
Nærmeste by Hørve
Adresse Dragsholm Alle, 4534 Hørve
Åbningstider Alle dage
#kultur #natur #picnic #frokost #gourmet #historie

”Hvis mure kunne tale.” For en gangs skyld er det ikke en kliché. Slottet Dragsholm har ligget midt i Odsherred i mere end 800 år. Både omgivelser og slot nærmest råber om de oplevelser, de metertykke mure har lagt granitkvadre til; grever, konger, svenskekrige og prominente logerende i fangekælderen.

Nu er slottet indrettet som hotel og frister med tre spisesteder, hvoraf Slotskøkkenet endda har inkasseret en Michelin-stjerne i 2017. Både Slotskøkkenet, Spisehuset og udeserveringen Madbar – Dragsholms grønne fortolkning af københavnersmart streetfood – er bygget på Lammefjordens enorme opbud af lokale råvarer.

Insider
Slottet har egen ’fitness-base’ mellem fritgående får og sirlige køkkenhaver, så tag træningstøjet med og forbrænd lidt kalorier med udsigt til Nekselø og Sejerøbugten.

Vidste du?
Da Dragsholm blev bygget, lå slottet på et drag omgivet af vand på tre sider, indtil man inddæmmede Lammefjorden. Nu er slottet i stedet omgivet af gulerødder, verdens måske bedste asparges og mange andre grønne lækkerier.