Bunkermuseet

Afstand fra Aalborg 71 km ~ 47 min.
Område Nordjylland
Nærmeste by Hirtshals
Adresse Fyret 2,
9850 Hirtshals
Åbningstider Åbningstider på frilandsmuseets område: Døgnet rundt, hele året. Udstillingsbunker: Kl. 10. til solnedgang alle årets dage.
#vand #historie #børnevenligt #kultur

Der er rig mulighed for at slippe interessen for Anden Verdenskrig løs på Bunkermuseet i Hirtshals. Bunkeren er Danmarks eneste udgravede tyske forsvarsanlæg fra krigen, som er tilgængeligt for offentligheden. Her kan du opleve historier om 10. batteri, som de fleste bunkere tilhørte, og du kan blive klogere på, hvor tyskerne opstillede lysposter for bedre at kunne se fjender i mørket, ligesom du kan få indsigt i det strategiske design af det enorme område.

Vidste du?
Bunkeranlægget i Hirtshals består af 54 udgravede bunkere samt en række kanon-, morter- og maskingeværstillinger. Hertil kommer blandt andet 3,5 kilometer udgravede løbegrave, samt en informationsudstilling, der er indrettet i en af de mange bunkere.

Insider
Når du er færdig med det imponerende bunkeranlæg, så kan du med fordel se dig omkring i det prægtige naturområde ved Hirtshals Fyr og blandt andet fornøje dig med udsigten over Husmoderstranden, der blev dannet efter udvidelsen af Hirtshals Havn mod vest tilbage i starten af 1960’erne.

Andre ture ud af Aalborg